Odštampajte ovu stranicu
среда, 20 јул 2016 10:19

Нова збирка песама Бојана Ивановића

Napisano
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

Збирка "Немањићи, владари из Раса" појавила се пред читаоцима јуче, у издању Народне библиотеке из Осечине. Ово је осма по реду збирка песама Бојана Ивановића, песника из Ваљева, рођеног 1982. године.Збирка садржи четрнаест песама о владарској лози Немањића. Бојанов отац је из Раса и отуда његова везаност за крај где се успоставила српска држава.

 

Поговор за књигу написао је проф. књижевности Петар Илић.

Бојан Ивановић је пристојан, скроман и добронамеран човек посвећен потпуно писању поезије. Он је песник који проживљава теме својих песама.

Са Бојаном радо сарађују колеге песници, критичари и професори књижевности. На промоцијама његових досадшњих збирки песама говорили су: професори Никола Колџић, Живота Филиповић, Првослав Лазаревић и Јованка Божић, песник и издавач Аца Видић.

Бојанова поезија је, како је рекао проф. Живота Филиповић, складна и лирична, да би могла и да се пева. Он је најјачи у љубавним песмама, али  поетски промишља сва човекова душевна стања. То је поезија у традицији најбољих српских песника с почетка 20. века: Дучића, Ракића, Диса.

До сада је Бојан Ивановић објавио следеће збирке песама:"Сањар", "Свет који тражим", "Између светлости и таме", "Шумадијски венац", "Записи једног сањара", "Песме за душу" и "Наша прича".

 

М. Стојкановић

 

 

.

 

Pročitano 2152 puta Poslednji put izmenjeno четвртак, 21 јул 2016 23:47
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra