Odštampajte ovu stranicu
среда, 03 март 2021 20:28

Будући маестро

Napisano

 

Ученик првог разреда Средње Музичке школе у Ваљеву Андрија Танасковић, крајем фербуара проглашен је за једног од победника реномираног светског такмичења младих пијаниста у Лондону. Због тога ће млади Андрија у наредној сезони наступити у најпрестижнијој лондонској концертној дворани "Ројал Алберт хол".

 

Андрија Танасковић учи клавир у класи професора Славице Рајевац и Ивана Митровића, док му је разредни старешина Тијана Станојевић. Професори га сматрају за једног од најуспешнијих представника клавирског одсека у историји ваљевске Музичке школе. Андрија је до сада свој музички израз изграђивао и неговао на многобројним тамичењима републичког и интернационалног значаја. Каарктеристике његовог музицирања су "изражена музикалност,рафинираност у интерпретацији и снажан колористички тон".

 

Ова награда је за Андрију сигурно значајан искорак ка будућој професионалној пијанистичкојј каријери. Музичка школа се доказује као дорасла средина за препознавање, брушење и неговање изузетних талената.

 

Очекује се да млади пијаниста Андрија Танасковић одржи у Ваљеву солистички концерт пред наступ у Лондону, чим пандемијске прилике то дозволе.

 

 

М. Ст. 

 

Pročitano 1414 puta
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra