Odštampajte ovu stranicu
субота, 02 јул 2016 17:59

У којој лиги ће играти Металац?

Napisano

Пошто није изборен пласман за АБА лигу, за сада се не зна у којој лиги ће идуће сезоне играти КК “Металац”.

Може се ипак догодити да Металац поново игра у АБА лиги уколико се оствари предлог љубљанске Олимпије да регионална лига има 14 или 16 клубова.

 

Металац би тек у овом другом случају добио позив за играње у АБА лиги. У првом случају тамо би се из Србије нашли Црвена звезда, Партизан, Мега Лекс и ФМП. Зато је највероватније да ће Металац идуће сезоне играти у Кошаркашкој лиги Србије. Имајући у виду општи ентузијазам који тренутно влада у клубу и око њега, то и јесте тренутна мера ствари. Неки посебни узлети тешко да се могу очекивати. Консолидација је прави израз за оно што је потребно Металцу. Изненађујуће је да она мала хала, од 1 500 пристојних места, у протеклој сезони најчешће није била испуњена до краја. Колико ће гледалаца онда бити  идуће сезоне када је имиџ клуба за добру нијансу постао мање сјајан.

  

Металац су већ напустили Никола Јевтовић, прешао у румунску Стеауу, и Ђорђе Мајсторовић, који је постао члан београдског Партизана.

 

Из управе клуба стижу најаве да би тандем Симеуновић-Џаковић и идуће сезоне могао да води први тим. И та одлука спада под неопходну консолидацију. Потребно је одредити праву меру и обезбедити континуитет у раду.

 

 

Лука Стојкановић

 

 

.

Pročitano 1169 puta Poslednji put izmenjeno четвртак, 07 јул 2016 23:22
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra