Odštampajte ovu stranicu
петак, 01 јул 2016 18:24

Андрија Живковић у Бенфики

Napisano

 

Пет дана после фамозног истека уговора са Партизаном, српски репрезентативац Андрија Живковић (20) постао је члан португалске Бенфике. Живковић је потписао петогодишњи уговор, а лисабонски клуб је за њега одредио откупну клаузулу од 60 милиона евра.

 

 

 Живковић је изузетно талентован фудбалер, међутим последњих пола године није играо за први тим Партизана, јер га је клуб казнио због тога што није хтео да продужи уговор, тако да сада у Бенфику одлази као слободан играч.

 

 Фудбалска јавност Србије мора да се помири да ће сваки младић који покаже завидан таленат што пре отићи у иностранство. Многи од њих су сагорели у великим срединама. Међутим, изазов велике каријере и великог новца је толико примамљив да се скоро ниједан од тих младића томе не може да одупре. При томе их и наши “велики” клубови без скрупула гурају на тај пут, хотећи да што пре добију који милион евра.  Онда нас упорно заваравају пласманом у европска такмичења и добрим резултатима тамо. Али то није могуће с просечним играчима, како нашим тако и оним доведеним из иностранства. Ми изнова верујемо, јер непоправљиво волимо фудал, и изнова се разочарамо.

 

 Бенфика тренутно има петорицу српских фудбалера на платном списку сениорског погона. Тамо су и Љубомир Фејса и Филип Ђуричић, а другом тиму су Иван Шапоњић и Лука Јовић.

 

 

 Л. Стојкановић уз помоћ “Политике”

 

 

.

Pročitano 1238 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 11 јул 2016 22:04
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra