Odštampajte ovu stranicu
петак, 22 јул 2016 12:41

Марко Јовановић - спортиста у успону

Napisano

 

Марко Јовановић је сениорски првак Србије у рвању. У Ваљеву  тренира рвачки клуб "Младост". Завршио је ДИФ, нема посао, показао је таленат за новинарство. Има 25 година и не стиди се да буде културан.

 

 

Марко Јовановић је недавно поново постао сениорски првак државе у рвању слободним стилом. Пошто је поред такмичења и тренер РК "Младост", он се тихо, дискретно и културно залаже да рвачки клуб добије бољи и сталан простор за тренинге. Његов начин се разликује, надамо се не  на његову штету. Марко наводи да је клуб имао изузетне резултате. Освојено је пет титула првака државе. Поред Марка, титуле су освојили ветеран Предраг Ружичић и млади рвачи Бојан Андрић, Лука Ранисављевић и Бојан Ђурђевић. Поред тога Марко је тренер кадетске репрезентације Србије и координатор женског рвања.

 

Млади рвач је завршио ДИФ и сада се налази на мастер студијама. По један семестар студирао је у Чешкој и у Хрватској (у Загребу). Нема посао. Иако има препознатљиво име у спорту, иако познаје данас најутицајније људе у Ваљеву, никада није тиме махао.

 

Имао сам задовољство да на новинарском послу сарађујем неколико месеци са Марком. Разуман, васпитан. толерантан, препознавао је ко је ко, ко заслужује уважавање и поштовање. Такви млади људи и заслужују успех.

 

М. Стојкановић

 

 

.

Pročitano 2481 puta Poslednji put izmenjeno уторак, 11 октобар 2016 18:19
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra