Odštampajte ovu stranicu
среда, 05 јул 2017 18:43

Понос М. Тодоровића!?

Napisano

 

Нисам био у Ваљеву ових дана. Зато са закашњењем сазнајем новости. Али склоност ка коруптивности и покушај забијања главе у песак стално су ту. Нимо закаснили.

 

Познати власник неколико пекара у Ваљеву М. Тодоровић,рекао је за скупштинском говорницом да верује како је ухапшени Александар Вујић Суботић, начелник једне од градских управа, недужан и да је сигуран да ће АВС то на суду и доказати. Још је М. Тодоровић казао како је поносан на своје познанство и другарство са ухапшеним АВС. И да полиција није требала да АВС хапси на градском тргу, већ да би се он уредно одазвао и на полицијски позив. Полиција је, као што се зна, саопштил да је АВС ухапсила у покушају бекства са новцем у рукама.

 

Када бисмо ми на порталу саопштили да смо сигурни да је АВС недужан или да је апсолутно крив, претпоствљамо да би полиција и тужилаштво хтели да знају на основу чега смо тако сигурни, пре него што је процес и започет, ако га  буде. Но, М. Тодоровић је одборник у градској скупштини и он у том својству не мора да објашњава ставове које за говорницом износи.

 

Али, зашто би М. Тодоровић био поносан на своје познанство и другарство са АВС? Прво, скоро је дупло старији до ухапшеног начелника градске управе, па дружење таква два човека није уобичајено.  Друго, није АВС  баш учинио ништа епохално ни за Ваљево, ни за СПС ни за Србију да би се на њега поносили. Треће, не може се рећи да је АВС морална громада и пример беспрекорног поштења што би М. Тодоровића навело на понос што га познаје и другује са њим.

 

М. Тодоровић је то рекао, мислимо, не из личног убеђења, већ што се очекује да СПС коме АВС припада, тако нешто у овом моменту поручи. И што се некада тако говорило, не одричете се јавно свога партијског колеге док се три пута не докаже да је крив. А нама је мало те старе изанђале праксе преко главе. Хтели бисмо да продишемо, да се отвори простор и за нас, људе изван странака.

 

Занима нас да ли је М. Тодоровић  о томе да је АВС недужан и да је поносан на дружење са њим говорио у кругу  породице или блиских пријатеља? Сумњамо у то. Ту се говори искрено. Онда не треба тек тако говорити и у јавности. Упркос труду да се речима и наступу да тежина и озбиљност, испада неозбиљно.

 

 

М. Сртојкановић

 

 

.

 

Pročitano 10481 puta Poslednji put izmenjeno среда, 12 јул 2017 11:46
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra