Odštampajte ovu stranicu
уторак, 12 јул 2016 23:43

У пуном сјају 10. августа

Napisano

У току је темељна реконструкција Карађорђеве улице, од Узун Миркове до Хајдук Вељкове. Тако да ће главна улица Ваљева бити заиста репрезентативна целом својом дужином.

 

Мења се улична расвета, по тротоарима се постављају бехатон плоче, коловоз се пресвлачи са два слоја новог асфалта, уређује се кишна канализација, велики проблем многих улица у граду, Водовод мења прикључке за стамбене зграде и приватне куће, Електродистрибуција поставља нове инсталације, биће урађен нови семафор на раскрсници Карађорђеве и Узун Миркове улице, дрворед остаје као што и јесте. Онима који имају станове и радње у Карађорђевој сада је тешко да до њих дођу, као и пролазницима који у том делу града нешто треба да обаве.

 

Али када Карађорђева засија у пуним сјају, несумњиво је да ће и вредност станова и пословног простора у делу који се сада реконструише осетно порасти.

 

За особе са инвалидитетом предвиђене су две платформе, на раскрсници са Нушићевом и код Прве основне и Средње музичке школе. На та два места коловоз ће бити подигнут до нивоа тротоара, па ће и инвалиди олакшано моћи да прелазе улицу. Наравно да су ту и раније били пешачки прелази, па ће бити и у реконструисаној улици.

 

Радове финансира Дирекција за изградњу, а изводи их "Компреспор инг" из Ваљева, са Предузећем за путеве Ваљево и "Процесор електроником", такође из Ваљева.

 

Надзор врши инг. Милутин Михаиловић, који нам је казао да ће Карађорђева улица бити завршена до 10. августа. Извођачи радова су се на то обавезали и за сада све изгледа као да ће ту обавезу и испунити.

 

Pročitano 355 puta Poslednji put izmenjeno среда, 13 јул 2016 20:15
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra