Odštampajte ovu stranicu
петак, 26 октобар 2018 15:36

Ваљевске флаутисткиње у европском врху

Napisano

 

Аница Мићић (на фотографији) и Марија Обрадовић, ученице Музичке школе у Ваљеву, у класи проф. Александра Буркерта, прошлог су викенда на Мзичкој академији у Љубљани положиле аудицију за Emars masters програм намењен младим талентованим музичарима. Тиме су надасве талентоване флаутисткиње добиле прилику да са њима раде врхунски професори и да наступају са Љубљанском филхармонијом. 

 

Овај пројекат Музичке академије у Љубљани предвиђа рад врхунских универзитетских професора са младим талентованим флаутистима, виолинистима, челистима и кларинетистима у трајању од једне године. Након тога полазници добију прилику да концентрирају заједно са Љубљанском филхармонијом. Еmars master програм је намењењен талентованој деци из читаве Европе и у току године окупи око 20 најбољих који својим квалитетима, интелектуалном и музичком зрелошћу успеју да покажу своју изузетност.

 

Овај програм Музичка академија из Љубљане негује неколико година уназад и он је без сумње улазница у европски врх музичког извођаштва, јер предвиђа високо професионални рад са полазницима, бројне концерте, такмичења највишег светског ранга и концентрирање са Љубљанском филхармонијом, која је последњих година својим квалитетом стекла статус једног од најбољих европских оркестара те врсте. 

 

Аница Мићић и Марија Обрадовић побеђивале су до сада на престижним домаћим и европским такмичењима. Успеле су да се наметну као фаворити у својој генерацији и на европском нивоу и у врло младом узрасту достигну извођачки ниво академског квалитета.  

 

 

М. Стојкановић

 

 

.

Pročitano 1144 puta Poslednji put izmenjeno петак, 26 октобар 2018 16:04
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra