Odštampajte ovu stranicu
среда, 08 јул 2020 08:47

Седам матуранткиња на музичким академијама

Napisano

 

Седам матуранткиња Музичке школе "Живорад Грбић" уписале су ове године музичке академије у Београду, Новом Саду и Источном Сарајеву. "Ове девојке припадају генерацији која је од почетка обогаћивала музички живот школе и достојно представљала школу и Ваљево на многим престижним такмичењима", каже директорица Сузана Перић.

 

Као прворангирана на одсеку виола на ФМУ у Београду пласирала се Јелисавета Савић. Другорангирана на одсеку виолине на Академији уметности у Новом Саду била је Бојана Вујић, а Бојана Урошевић је, такође, као другопласирана на одсеку виолине, уписала Музичку академију у Источном Сарајеву. Исту академију, одсек за гитару, уписала је и Тина Станковић. Исидора Тодоровић уписала је музичку педагогију на ФМУ у Београду. Исти одсек, музичке педагогије, уписале су на Академији у Новом Саду Тијана Савић и Сара Благојевић.

 

МШ "Живорад Грбић" уписала је у нову школску годину 175 малишана у своју основну школу и у издвојена одељења у Мионици и  Лајковцу. Уписано је и 13 нових средњошколаца на образовне профиле: музички извођеч класичне музике и музички сарадник - теоретичар.

 

 

М. Ст.

Pročitano 1051 puta Poslednji put izmenjeno среда, 08 јул 2020 13:27
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra