Odštampajte ovu stranicu
недеља, 28 мај 2017 23:42

Одличан Џез фестивал

Napisano

Квинтет Слободана Тркуље.

Ово је исти, а ипак умногоме другачији Џез фестивал  у Ваљеву, одржан од 25. до 27. маја. Његов новостечени квалитет је нови уметнички директор Милан Ђурђевић, лидер рок састава "Неверне бебе". И досадашњи директор Јован Маљоковић, био је одличан на том послу. Али дође ново време и донесе млађе људе.  Милан Ђурђевић је изузетно даровит и конструктиван човек.

 

Има већ неко време како Милан Ђурђевић жели да уради нешто важно за Ваљево. Најпре је организовао омаж Микију Јевремовићу, а сада је као уметнички директор освежио Џез фестивал, учино га разноврснијим и лепшим за слушање и гледање. Имали смо читав спектар квалитетних, познатих и занимљивих  музичара, почев од дама које певају џез као што су Ирена Благојевић, Јелена Ковачевић и Анђелка Симић. Онда смо у Центру за културу још  гледали квинтет Слободана Тркуље и трио Влатка Стефановског. На новој сцени у тржном центру Стоп-Шоп наступили су Дел Арно Бенд и аустријска саксофонисткиња Едит Лејтнер. У холу Центра за култур публика је слушала трио Мишка Плавог, Васила Хаџиманова и Мирослава Товирца. Њихова специјална гошћа била је Лена Ковачевић.

 

Дакле једна нова сцена, захвална публика, освежен и привлачнији концепт одлике су овог 33. Џез фестаивала у Ваљеву. Има томе петнаестак година како Џез фестивал није више имао потребу да доказује сопствени квалитет и разлоге постојања. Јован Маљоковић је цењено име међу џез музичарима и на његов позив они су долазили од Љубљане до Скопља, изузимајући ратне године и мало после њих. Милан Ђурђевић има амбицију да Џез фест постави као незаобилазну тачку на музичкој мапи региона и да у Ваљеву у те дане долазе љубитељи џеза из Тузле, Бијељине, Бањалуке, Осијека... Ако Ваљево може да испрати ту амбицију Милан је сигурно може  реализовати.

 

 

Мијо Стојкановић

 

 

Pročitano 504 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 29 мај 2017 08:23
Valjevska iskra

Najnovije od Valjevska iskra