Лоше време за демонстранте

 

У ствари то је подршка студентима у Београду и Новом Саду. Још тачније ови протести у неколико градова Србије требало је да створе "револуцинарну ситуацију", како би рекли некадашњи комунисти, да као мала грудва снега изазову велику  лавину незадовољства.

 

Међутим, ништа од тога неће бити. Александар Вучић је врло убедљиво добио ове изборе. Избори су били регуларни колико и претходних неколико, који у битном смислу нису довођени у питање. Упркос томе што грађани још увек значајније не осећају побољшање прилика, победник на изборима их је у великом броју уверио да је у стању да доноси одлуке које Србију воде у добром правцу.

 

У предизборној кампањи било је врло оштрих,  разорних критика по власт од стране Б. Обрадовића, С. Радуловића, В. Јеремића, С. Јанковића, али осим у солидном проценту у случају С. Јанковића, грађани нису усвојили те критике, да би се по њима управљали.

 

Угледни професори универзитета и политички аналитичари мишљења су да је протесте са изнетим захтевима требало  организовати макар месец дана пре него што су избори одржани. Шта су вође протеста чекале до сада? Чему су се надали? Да ли су међу кандидатима имали своје фаворите чији су велики успех очекивали? Када до тога није дошло, ето протеста.

 

Вође и учесници протеста свуда, па и у Ваљеву, ако желе да мењају ствари, а има се шта мењати, треба да иду од врата до врата, од човека до човека, да говоре и да уверавају људе  да не треба да будемо срећни што смо експлоатисани, јер тада макар имамо посао; да и човек поред нас има право на успех и срећу, да је живот кратак да га проведемо у лажима, подметањима  и неправди - да нам треба лакши живот да успоставимо поштовање према онима који то својим радом и личношћу заслужују; да се битно ограничи домет партијских књижица - да нам и овде у Ваљеву треба поштено, компетентно и реално новинарство. Када би говорили о томе, деловали би несебично и ми бисмо их радо слушали.

 

На протестима у Ваљеву учествује око стотинак младих људи, потпомогнутих са десетак ветерана ранијих протеста. Хоће ли их само киша удаљити са улица?

 

 

Мијо Стојкановић

 

 

.  

 

 

 

About the Author

Prev Хладна узвишеност хода градом
Next Сви путеви воде у Ћелије

komentar (1)

YulRam
YulRam - јул 09, 2019

Overtime this infection can also affect the nails as well leading to candidiasis of skin and nails. One common sign of candida and yeast infections that is often overlooked is dry skin or peeling. Yeast infection peeling can appear anywhere in the body and in many cases will keep coming back despite usage of strong moisturizers or other creams.
Flaky nails

Ostavi komentar

перископ

 

 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  0 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  0 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  0 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  0 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  0 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  0 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  0 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  0 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  0 30. децембар 2016.