четвртак, 27 децембар 2018 23:58

Политички пораз др Марковића

Napisano

 

Др Милан Марковић од данас није члан одборничке групе Српске напредне странке. Крајем новембра је искључен из странке. Политичко деловање др Марковића водило је ка таквом исходу.

 

Ми још у нашој страначкој пракси не трпимо фракције или појединце који поштују идеологију и програм странке, а имају критички однос према  руководству организације којој непосредно припадају. Ко зна да ли се код нас икада може усталити таква пракса.

 

Др Милан Марковић је говорио да он припада СНС Александра Вучића, а не др Слободана Гвозденовића. Да су Вучић и Влада Србије локомотива која Србију вуче напред, док  ваљевско руководство странке и града вуче уназад. Нема нових фабрика, људи се само запошљавају код државе, а и Крушик је држава, на толико хваљеним Дивчибарама канализациона цев се излива у поток поред викендица.

Ко се све окористио и окориштава се на пословима  бране Ровни и слично.Његове речи имале су тежину. И то тако није могло потрајати.

 

Врх СНС, на који се др Марковић позивао, за сада га је оставио на цедилу.

 

О др Марковићу влада мишљење да је поштен и честит човек. Он је некако рођени опозиционар. Његов темперамент, склоност ка копању по лошем да би се дошло до доброг, инсистирање на чистим рукама, што је у политици до краја тешко остварити, водили су га у опозиционарство.

 

Што је можда још важније др Марковић је пре три четири године, када је у ваљевском СНС превирало и било више групација које нису признавале једна другу, једно време био први човек странке на градском нивоу. Није било дуго др Марковић је изгубио то место, он каже уз помоћ садашњег народног посланика с којим је тада блиско сарађивао. А већ је био стекао име у струци, политици и јавности да би се могао лако повиновати новонасталим околностима. И дисциплиновано следити новог шефа и руководство странке у Ваљеву.

 

Пратећи наступе др Марковића у Скупштини града човек се морао запитати које су његове намере. Јер се видело да тако не може опстати. Он сада најављује да ће да размисли, да разговара са људима са којима дели исто или слично мишљење на политику, па ће одлучити да ли ће и како даље да делује. Мислимо да је то требао да уради макар пола године раније.

 

 

Мијо Стојкановић

 

 

.

 

Pročitano 1824 puta Poslednji put izmenjeno петак, 28 децембар 2018 00:36

3 komentara

 • Link komentara Милица четвртак, 10 јануар 2019 14:00 napisao/la Милица

  Да ли би могли поштено да се запитате а шта то Вама фали када тако простачки сваки час пребројавате Митине а не Ваше паре? Запитајте се шта Вама фали у Вашем "зрелом" одрастању кад Вас бар толико нису научили ти што су Вас васпитали. Крајина би др Марковића да попут пса њуши, прати, прогони. Но, Kрајино то кад поново кренете у шуму, не на трг на коме се увек и за свагда може кретати слободно др Марковић. А ти Крајино, можеш ли? Прпа ти мало?

 • Link komentara Cvijić петак, 28 децембар 2018 07:05 napisao/la Cvijić

  Mita zna za svoj džep ima platu 300.000 to mu niko nebi dao, a sve je upropastio a sve mu je bilo omogućeno. On je deo karikatura valjevske politike koji kontinuirano uništavaju duh Valjeva i Valjevo. Bolje da ga nije bilo u politici kao i mnogo njih aktuelnih.

 • Link komentara Krajina trg петак, 28 децембар 2018 01:57 napisao/la Krajina trg

  Nedozreo za politiku,ostavio je loš trag gde god je bio. Kažu klinci lako se nadruka, nešto mu ozbiljno fali kada se u ovim godinama ne snalazi u rodnom gradu.

Ostavi komentar

перископ

 

 • Асфалт у Доњим Лесковицама
  0 03. април 2017.
  Асфалт у Доњим Лесковицама
  0 03. април 2017.
  Деоница од 1,5 км завршена је у засеоку Максимовићи. У сезони се са овог подручја отпреми вагон малина дневно. Више…
  0 03. април 2017.
 • Рат и последице
  0 28. септембар 2020.
  Рат и последице
  0 28. септембар 2020.
  Ово би требало да буде нежан и благонаклон текст. И текст жала о тако ретким особинама међу људима као што…
  0 28. септембар 2020.
 • Очекујући праведност
  0 18. април 2021.
  Очекујући праведност
  0 18. април 2021.
  Да ли ће они који ове године одлучују о расподели буџетских средстава за медије наставити стару неправедну праксе, или ће…
  0 18. април 2021.
 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  1 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  4 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  1 30. децембар 2016.