петак, 23 фебруар 2018 15:58

Сајам туризма: Лепоте Србије и Ваљева

Napisano

 

Држава  у последњих неколико година значајно улаже у развој туризма. Зато имамо двоцифрени пораст туристичких посета  из године у годину. На 40. Сајму туризма, који је јуче отворен у Београду, Ваљево је на жив начин представило своје туристичке могућности. И градске манифестације, као важан сегменнт туристичке понуде, показаће се  све важнијим  разлогом за долазак  у Ваљево. 

 

На Сајму туризма излаже 1 500 излагача из 55 земаља. У хали 4  приказане су лепоте Србије. Ваљево је заузело 42 метра квадратна, одмах преко пута изложбеног простора Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Туристичка организација Ваљева понудила је боравак на  Дивчибарама слоганом "Тамо где други желе бити". Потом лепоте реке Градац, домаћинства која се баве сеоским туризмом, сам град са својим знаменитостима . Своје место на штанду заузели су и хотели  "Хеба", "Омни центар" и "Дивчибаре".

 

Понуда Ваљева конкретизована је кроз живу реч диреткорице Туристичке организације Ане Марковић. Њој су помагале вредне и љубазне девојке које су давале прецизна објашњења заинтересованима за сваку дестинацију,за понуде хотела, делиле проспекте и публикације. Особеност ваљевске понуде било је присуство представника најзначајнијих манифестација, као што су Џез фестивал, Тешњарске вечери, Дуван чварци, Ди фест. У име ових манифестација говорили су Милан Ђурђевић, Весељко Белушевић, Славољуб Баточанин и Љубиша Милутиновић.

 

Посебност је и то да су у овом моменту познати датуми одржавања свих манифестација, дакле не само туристичких, у свим општинама нашег краја. Посетиоци ваљевског штанда добијали су и те проспекте.

 

Џез фестивал ће ове године бити одржан од 24. до 27. маја. Уметнички директор Милан Ђурђевић казао је да ће састав учесника овогодишњег фестивала бити изузетно квалитетан и да ће за коју годину Ваљево постати регионални џез центар.

 

Тешњарске вечери, манифестација са убедљиво највише посетилаца, имају термин од 3. до 11. августа. У потрази су за делимичном променом концепта и о томе се сада води дискусија, рекао је Весељко Белушевић, годинама већ битан шраф у организацији ове манифестације.

 

Фестивал дуван чварака од ове године ће трајати два дана,  шестог и седмог октобра. Славољуб Баточанин, оснивач фестивала, и на сајму је договарао потенцијалне учеснике из разних крајева Србије.

 

Ди фест, или Дивчибарски фестивал, једна је од најмлађи ваљевских манифестација. Биће одржан 28. јула. Организатор фестивала је Студио М. Љубиша Милутиновић, власник студија, каже да је ДИ фест један весео фестивал који треба да допринесе летњој занимљивости Дивчибара. Ове године ће највероватније бити употпуњен неком од звезда наше популарне музике.

 

Непосредно до ваљевског налази се штанд Канцеларије за Косово и Метохију. Ту су представљени туристички потенцијали општина Зубин Поток, Грачаница, Лепосавић, Велика Хоча под слоганом: Тамо где је срце.

 

Привлачност њиховог представљања била је певачка група КУД "Копаоник" из Лепосавића. Све време, с незнатним паузама, они су веома лепо певали старе српске народне песме са Косова и Метохије. И тиме привлачили посетиоце да се зауставе крај њиховог штанда.

 

Сајам, који траје до 25. фебруара, званично је отворила премијерка Ана Брнабић.

 

 

Мијо Стојкановић

 

 

.

  

 

 

 

Pročitano 1449 puta Poslednji put izmenjeno понедељак, 26 фебруар 2018 09:29

Ostavi komentar

перископ

 

 • Зар се тако суфинансирају медији?
  0 28. мај 2017.
  Зар се тако суфинансирају медији?
  0 28. мај 2017.
  Истински смо запрепашћени како је градска власт одлучила да расподели новац из буџета намењен за суфинансирање медијских пројеката. Било је…
  0 28. мај 2017.
 • Нова књига епископа Јована
  0 27. децембар 2018.
  Нова књига епископа Јована
  0 27. децембар 2018.
  Епископ проф. др Јован Пурић промовисаће вечерас своју нову књигу Богословље празника. Епископ Јован рођен је у Мијачима код Ваљева.Био…
  0 27. децембар 2018.
 • 0 03. јун 2016.
  “Без истине се не може”
  0 03. јун 2016.
  "А и они који не би смели, истину гурају под тепих, погнули су главе, каже један мој пријатељ". Овај портал …
  0 03. јун 2016.
 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  1 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  4 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  1 30. децембар 2016.