четвртак, 31 мај 2018 18:40

Ранко Пивљанин: Свадба Машана и Радојице

Napisano

 

Чудо једно, како у овој балканској мочвари успевају оне жабе склоне поткивању. У најновијем случају корак са светом хватамо по питању озакоњења истополних бракова.

 

Колико за годину дана пред матичарима ће се на верност момак заклињати момку а девојка девојци. А после ће, наравно, живети до краја живота срећно у овој уређеној држави у којој све остало идеално функционише, само смо, ето, мало закаснили са овом регулативом, али ће и то бити исправљено.

 

А како је Црна Гора у евроатлантским интеграцијама и у свему другом испред нас, тамо је већ отворена јавна расправа о нацрту Закона о животном партнерсту особа истог пола па је за очекивати да ће Машан и Вуксан пре Радојице и Милојице моћи да кажу судбоносно "да".

 

У Србији је комисија за израду Грађанског законика, који ће регулисати геј бракове, најавила да ће закон до краја године бити готов и упућен Влади Србије, која даље треба да га проследи Скупштини  на усвајање.

 

Да се разумемо, није нам намера да ичим доводимо у питање било које право геј популације, па и право на брак, али овде се суштински ради о нечему другом, много проблематичнијем и ургентнијем, а тиче се лицемерне покварености ових држава које се диче кићењем ЛБТ сватова док у перманентном стању сваке друге обесправљености држе и геј и стрејт популацију.

 

Каква права имају радници? Коме да се жале пензионери чија је имовина опљачкана зарад лепе слике државног буџета? А коме дискриминисани по политичкој линији и непотизму, коме новинари којима се прети и на које се пуца? На коју адресу да пишу домаћи предузетници чијим новцем се часте страни инвеститори путем државних субвениција? На какву правну заштиту могу да рачунају труднице које послодавци отпуштају или не враћају на посао и коме да се жале будуће упосленице када их на пријему за посао питају - да ли намеравају да остану трудне? Који закон и која системска заштита је на страни жена и деце које лудаци убијају као зечеве? Који то закон и какво правосуђе дозвољавају да нашим улицама шпартају криминалци са десетинама кривичних пријава у досијеима? Којим је то актом регулисан минимум достојанства старих и немоћних? Где су права пацијената али и лекара који за једну смену треба да прегледају тридесет пацијената? И тако редом. Регулишите господо ове ситнице, па ћемо лако на свадбу Милојици и Машану.

 

 

Ранко Пивљанин

Објављено у: Искра/Светла страна света

 

 

.

Pročitano 573 puta Poslednji put izmenjeno четвртак, 31 мај 2018 19:36

Ostavi komentar

перископ

 

 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  1 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  4 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  1 30. децембар 2016.