субота, 28 децембар 2019 00:13

Контролу Крушика оставити институцијама

Napisano

 

Руководство Крушика обратило се јавности поводом, како кажу, тенденциозних, једностраних и селективних информација које су објављене у неким медијима, а које наносе озбиљну штету компанији. 

 

"У неким новинским текстовима и објавама појединаца, селективно су изнети подаци о одређеним пословима Крушика, уз недобронамерне закључке о њиховој штетности како за саму фабрику, тако и за Републику Србију у целини.

 

Од стране недовољно компетентних лица се на једностран и тенденциозан начин интерпретира пословање компаније, као произвођача, на основу филтрираних података (јединичне цене појединих производа, количине и врсте уговорених средстава, задужености Крушика, дуговањима према Крушику и друго), уз навођење имена појединих лица и предузећа (било приватних било државних) која се баве извозом наоружања и војне опреме из Републике Србије.

 

Бомбастичне констатације о наводним злоупотребама "откривеним" од стране појединих истраживачких медија, нанеле су велику штету, пре свега  компанији Крушик, али и већем броју његових коопераната из Србије, чији се први негативни ефекти већ осећају, а чија се кулминација може очекивати у наредној години.

 

Као одговор на ове, како се каже у саопштењу, медијске спекулације Крушик даје следећа појашњења:

 

Крушик има потенцијала да својим квалитетом и капацитетом удовољи свим корисницима и свим купцима, било домаћим, било страним, било државним или приватним.

 

Крушик не прави разлику, нити фаворизује било ког купца. Сваки купац који доноси нове послове, отвара нова тржишта, поштује уговорне обавезе у Крушик је добродошао.Крушик на недељној бази шаље  велики број понуда различитим клијентима  с очекивањем да ће из сваке дате понуде проистећи и нови закључени уговор, али се то с обзиром на јаку конкуренцију на тржишту крајњег купца врло често не реализује.

 

Продајна цена појединачног Крушиковог производа није фиксна и зависи, између осталог, од уговорене количине, тржишта на које се испоручује, испорука других артикала купцу по том и другим уговорима, укупне вредности комплетног уговора, тренутних упослености капацитета и других конкретних фактора приликом сваког појединачног уговарања.

 

Крушик поред програма минобацачких мина који обезбеђује масовност производње и упосленост великог броја радника, производи и средства из високопрофитног ракетног програма, са интенцијом да она у блиској будућности постану доминантни извозни производ, а да Крушик и  по њима постане светски респектабилна компанија.

 

Сви уговори које је Крушик закључио претходних година су искључиво у интересу предузећа и у функцији обезбеђења упослености капацитета, стабилности пословних прихода, развоја и профита.

 

Даља медијска тумачења и негативно спомињање Крушика у медијским расправама које суштински немају везе са њим и његовим пословањем, могу само нанети још већу и непоправљиву штету компанији.

Стога апелујемо на комплетну јавност и медије да пословање и контролу пословања Крушика препусте надлежним органима и институцијама и да ову фабрику не користе за своје дневно-политичке размирице и личне промоције, јер ништа од тога не помаже расту, развоју и напретку Крушика, већ постиже супротан ефекат", стоји у саопштењу за јавност руководства Крушика. 

 

 

М. Стојкановић

 

 

.

 

 

 

Pročitano 1026 puta

2 komentara

 • Link komentara Крушиково дете субота, 28 децембар 2019 22:38 napisao/la Крушиково дете

  ...исправка, уместо "жели" треба "лежи".

 • Link komentara Крушиково дете субота, 28 децембар 2019 22:37 napisao/la Крушиково дете

  Народ НЕМА поверење у институције и у томе жели сва несретна дешавања око Крушика.

Ostavi komentar

перископ

 

 • Ваљево је знало бити суров град
  0 22. децембар 2023.
  Ваљево је знало бити суров град
  0 22. децембар 2023.
  У Ваљеву су, посебно од половине деведесетих до половине прве деценије 21. века, дизане сурове хајке против одређених људи. Међу…
  0 22. децембар 2023.
 • Са широког плана на животе скромних људи
  1 22. децембар 2023.
  Са широког плана на животе скромних људи
  1 22. децембар 2023.
  Др Владан Аџић пред очима аутора овог текста није успео да му закаже преглед на једној од очних клиника у…
  1 22. децембар 2023.
 • Ширење добре воље
  0 21. децембар 2023.
  Ширење добре воље
  0 21. децембар 2023.
  Младић на фотографији зове се Давид Станимировић. Улични је свирач из Београда. У Ваљеву се задесио пре двадесетак дана. Оног…
  0 21. децембар 2023.
 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  1 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  4 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  1 30. децембар 2016.