петак, 21 мај 2021 17:25

Академик Ивановић

Napisano

 

По неколико ствари проф. Мирољуб Ивановић био је запажен на јучерашњој седници Скупштине града. Као одборник већине тражио је амандманом да се поред умањења месечне принадлежности одборницима за 50 %, то примени и на председницу скупштине, која, такође, припада већини. Друго, био је храбар да каже како уважава Ђорђа Павловића, шефа одборничке групе СПС, и да га сматра врсним правником. На крају, постао је члан једне од наших академија.

 

Није то  Српска академија наука и уметности (САНУ), већ Академија за науку и иновације са седиштем у Београду.Одборник који је то хтео да саопшти колегама и грађанима Ваљева, и да каже како су тиме почаствовани, толико се спетљао да уопште нисмо разазнали чега је Мирољуб Ивановић постао члан. Али је до краја седнице, посебно од председавајуће, обавезно титулиран са проф. др аакдемик Ивановић.

 

Но проф. Ивановић је у свом одборничком послу сазрео у складу са годинама које има, искуством са људима и политиком. Схватио је, вероватно, да је све пролазно, да оштрице треба изравњавати, а да политика не завређује да се неистомишљеници грубо нападају и вређају.  Он је као такав важан за садашњи сазив скупштине, састављене добрим делом од горљивих и на јаким речима лаких млађих људи.

 

Као такав проф. Ивановић је јуче  у заштиту узео две даме. Једна од њих је нова директорица ЈКП "Полет" а друга је Катарина Милићевић, директорица Центра за социјални рад.

 

Нова директорица "Полета" има проблема са неким од радника који су преко ноћи заборавили да обављају свој посао на коме су већ 20 година. Тако је, пружајући потпору директорици, рекао одборник Драгомир Виторовић Виторовац, додавши да му је председник Надзорног одбора "Полета" претио због "бриге" коју Виторовић показује за ово предузеће. Професор Ивановић је саветовао директорицу да примени овлашћења која јој припадају, а да ће је скупштина подержати у томе.

 

Позиција Катарине Милићевић је проблематичнија. Она је оптужена за злоупотребе у случају "Невидљива деца", а Центар за социјални рад је био носилац тог пројекта. Одборник Локалног фронта Љубомир Радовић, казао је да због тога не може гласати за усвајање Извештаја о раду за протеклу годину Центра за социјални рад.

 

Ђорђе Павловић је саветовао директорицу да се док траје процес не појављује у јавности, чак да поднесе оставку, како не би отежала своју одбрану. Јер тако јој се може ставити на терет да може утицати на сведоке или по свом нахођењу баратати документима.

 

Проф. Ивановић је узвратио да је толико људи бивало оптужено, па се није доказало да су криви. Зашто бисмо директорици Милићевић унапред стављали бреме кривице на плећа. Она нека ради свој посао, а добро га ради, па ће се видети шта суд каже.

 

Виторовић је додао да познаје породицу из које потиче госпођа Милићевић и да на основу тога верује да је она недужна у томе за шта је оптужена.

 

Ипак, Извештај о раду Центра за социјални рад нико није образлагао. Није било ни расправе, па је тако и усвојен.

 

 

М- Ст.

 

 

.

 

Pročitano 1380 puta Poslednji put izmenjeno петак, 21 мај 2021 18:07

Ostavi komentar

перископ

 

 • Срећна Нова година
  0 27. децембар 2021.
  Срећна Нова година
  0 27. децембар 2021.
  Уредништво "Ваљевске искре" свима који су до сада били уз нас жели срећну Нову 2022. годину. Желимо да у идућој…
  0 27. децембар 2021.
 • Хладни рат овде још траје
  0 27. децембар 2021.
  Хладни рат овде још траје
  0 27. децембар 2021.
  Ти људи који су седели за два суседна стола не би се обратили једни другима таман да наредних 10 година…
  0 27. децембар 2021.
 • Солидарност Еуропрома
  0 27. децембар 2021.
  Солидарност Еуропрома
  0 27. децембар 2021.
  Еуропром ће пред наступајуће празнике подарити 1300 пакета помоћи социјално најугроженијем породицама и појединцима у девет општина Западне Србије.
  0 27. децембар 2021.
 • Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Хуманитарна ревија борилачких клубова
  1 04. март 2018.
  Марко Јовановић, РК "Младост" Ваљевски борилачки клубови данас организују хуманитарну ревију под називом "Борба за живот". Приход су наменили обнови…
  1 04. март 2018.
 • Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Марко Јовановић на Светском форуму традиционалних спортова
  4 24. фебруар 2018.
  Тренер рвача ваљевске "Младости" и кадетске репрезентације Србије, протеклог викенда је у турској Анталији је активно учествовао на Светском форуму…
  4 24. фебруар 2018.
 • Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  Три медаље за "Младост"
  0 30. мај 2017.
  На државном првенству за кадете у рвању грчко-римским стилом, које је одржано за викенд у Сомбору, рвачи ваљевске "Младости" освојили…
  0 30. мај 2017.
 • Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Јубилеј ваљевских рвача
  1 30. децембар 2016.
  Фото: Жељко Бошковић У четвртак је свечано обележено 40 година рвања у Ваљеву. Свености у градској кући присуствовали су бројни…
  1 30. децембар 2016.